Hoe veilig voel jij je tegen computer hacking?

"Aantal fraudegevallen met internetbankieren in 2016 stijgt met 69%

Computer technologie blijft evolueren, daarmee gepaard gaan ook de gaten in de cyber security beveiliging. In de komende 10 jaren is voorspelt dat technologie 1000 keer zo geavanceerd zal zijn als dat nu het geval is. En software updates van uw besturingssysteem zullen niet genoeg zijn om u veilig te houden. Het is dus uiterst belangrijk om uw computerbeveiliging te optimaliseren met Windows of Mac antivirus.

Zie je computer als je huis waar je belangrijke persoonlijke data bewaard. Zou je graag hebben dat iemand deze informatie vindt en bekijkt of zelfs misbruikt? Net als het belangrijk is om je huis te beveiligen voor je bezittingen, is het belangrijk om je computer te beveiligen om je persoonlijke data veilig te houden.

 

Is er een reden om schrik te hebben voor computer en internet beveiliging?

Een recent onderzoek door de website onlineprivacydata geeft aan dat maar liefst 69% van de ondervraagden schrik heeft van hackers. Dit zowel frequent als occasioneel bij zowel het online bankieren als online shoppen waar bankkaartgegevens worden doorgegeven. Technologie in de online wereld verandert in een razend tempo. Dit zorgt ook voor meer veiligheidsrisico’s. Klik je bijvoorbeeld op een verkeerde knop bij het downloaden van een programma of het online shoppen, dan download je al vlug een virus of ga je naar een pagina waar je niet wilt zijn. Daardoor waren ook 80% van de ondervraagden bezorgd om een virus te downloaden. Deze virussen komen in verschillende vormen voor zoals spyware, malware, adware, trojans enzovoort. 75% hadden schrik voor identiteitsdiefstal en 72% waren bezorgd over kleine bestanden (o.a. cookies) die de computer werden geplaatst zonder hier iets van te weten. Cyber security blijft een veel besproken en veranderend topic. Met een goed antivirusprogramma kan u veel problemen voorkomen. Indien u toch het slachtoffer bent van computer hacking, kan u steeds contact opnemen met het Nationaal Cyber Security Centre.

Chili Security Netherlands B.V. · Vindegade 72-74, 2. · DK-5000 Odense C · Denemarken · KvK-Nr.: 68401337 · Telefoon: (+31) 858-881-461 · E-mail: customer@chilisecurity.com