Wat is antivirus?

Antivirus software is een programma of set van beveiligingsprogramma’s die ontwikkeld worden om computer virussen op te sporen. Dit om deze vervolgens te detecteren en te verwijderen om uw computer te beveiligen. PC virussen kunnen verdachte software zijn zoals wormen, trojans, adware en andere. De antivirus software verwijdert gaten in de beveiliging van het besturingssysteem, voorkomt schade aan bestanden en het lekken van gevoelige informatie op uw computer.

 

Waarom is antivirus software genoemd als antivirus?

Antivirus software was in eerste instantie ontwikkeld met de bedoeling om computer virussen te laten zoeken en te verwijderen. Vandaar de naam antivirus. Maar door de toename van het aantal schadelijke computerbedreigingen, werd antivirus software uitgebreid om andere computer bedreigingen tegen te gaan. Dit zijn voornamelijk andere vormen van malware.

Een antivirus software installeren op een computer is cruciaal. Een computer die niet beveiligd is, wordt namelijk binnen minuten na het connecteren met het internet geïnfecteerd. Er worden dagelijks duizenden nieuwe virussen gemaakt die enkel een up-to-date antivirus software kan traceren. Chili Security wilt dat alle computergebruikers zonder zorgen veilig op internet kunnen surfen. Dus een veilige verbinding met het internet zonder je zorgen te moeten maken over een verkeerde klik. Voor veilige transacties bij het online winkelen of bankieren heeft Chili Security een safe pay browser. Deze voorkomt dat hackers met uw persoonlijke gegevens en bankkaartgegevens gaan lopen. Want een verkeerde klik kan er eenvoudig voor zorgen dat deze informatie beschikbaar is voor hackers. Computer en internet beveiliging zijn een must.

 

Antivirus die automatisch update

Mensen houden niet van pop-ups, venster die zich ineens openen op je scherm. En al zeker niet wanneer je antivirus een nieuw virus heeft gevonden, en dat is heel vaak. Chili Security’s antivirus software heeft een autopiloot functie die zelf de nodige beslissingen maakt. De autopiloot zorgt ervoor dat hij voortdurend in connectie staat met een database die de lijst van virussen toe krijgt. Daarnaast beschermt de antivirus je computer van virussen in de toekomst, zonder dat je daar iets voor moet doen. Met deze features is de antivirus software in staat om alle nieuwe virussen te kennen en de computer hiertegen te beschermen. Zo hoef je je dus geen zorgen meer te maken voor internetbeveiliging wanneer je op het internet surft.

Chili Security Netherlands B.V. · Vindegade 72-74, 2. · DK-5000 Odense C · Denemarken · KvK-Nr.: 68401337 · Telefoon: (+31) 858-881-461 · E-mail: customer@chilisecurity.com